Top
  >  Δελτία Τύπου   >  Τριήμερη επίσκεψη Δημάρχου Δυτικής Σάμου για επίλυση σημαντικών θεμάτων του δήμου

Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη του Δημάρχου Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη στην Αθήνα,για θέματα που αφορούν το δήμο και για όποια δόθηκαν ανάλογες απαντήσεις και λύσεις.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών εγκρίθηκαν οχτώ νέες θέσεις διαφόρων ειδικοτήτων του εγκεκριμένου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών για την ενίσχυση του δυναμικού του δήμου μας.

Σημειωτέο ότι από την 1η Σεπτέμβρη 2019, ημερομηνία έναρξης λειτουργίας του δήμου έως και σήμερα έχουν αποχωρήσει δεκαέξι υπάλληλοι για συνταξιοδοτικούς λόγους και έχουν έρθει μόνο δύο με τη διαδικασία της κινητικότητας.

Στο θέμα της επισκευής των σχολείων που επλήγησαν από το σεισμό συμφωνήθηκε για κάποια από αυτά να αναλάβει την επισκευή τους η ΚΤ.ΥΠ. (Κτιριακών Υποδομών) για γρηγορότερη αποπεράτωση αλλά και για να αποφορτιστεί η ήδη επιβαρυμένη τεχνική υπηρεσία.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων , κ. Γεωργαντά , αποφασίστηκε η άμεση επικαιροποίηση της λιμνάζουσας μελέτης του φράγματος Καρβούνη με προοπτική το σημαντικό αυτό έργο να ενταχθεί την άνοιξη του 2023 σε ειδικό πρόγραμμα.

Σε συνάντηση στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Παπαθανάση συζητήθηκε η δυνατότητα ένταξης στο ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα, έργα του Δήμου Δυτικής Σάμου όπως αυτό της παράκαμψης του Καρλοβάσου, πρόκειται για έργο ώριμο το οποίο έχει και την έγκριση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου η οποία ανέλαβε να προωθήσει την όλη διαδικασία.

Όλες οι συναντήσεις έγιναν με την παρουσία και τη συμμετοχή του Βουλευτή Ν. Σάμου Χριστόδουλου Στεφανάδη , τον οποίο και ευχαριστούμε.

Μετάβαση στο περιεχόμενο