Top
  >  Δελτία Τύπου   >  11ο Διεθνές Συνέδριο Αναλογιστικής Επιστήμης & Χρηματοοικονομικών στη Σάμο

11th Conference in Actuarial Science & Finance on Samos 25-29/5/2022

Το Τμήμα Στατιστικής και Αναλογιστικών Επιστημών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου που εδρεύει στο Καρλόβασι της Σάμου φιλοξενεί φέτος το 11ο Συνέδριο στην Αναλογιστική Επιστήμη και Χρηματοοικονομικά  που πραγματοποιείται από  σήμερα 25 έως τις 29 Μαΐου 2022 διά ζώσης.

Το συνέδριο διοργανώνεται από κοινού  με άλλα τρία διακεκριμένα πανεπιστημιακά ιδρύματα  και παρέχουν ένα φόρουμ για αποτελέσματα σε διάφορους τομείς όπως αυτό της ασφάλισης , της διαχείρισης κινδύνων και γενικότερα των οικονομικών.

Την Τρίτη το βράδυ 24 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων έγινε η τελετή έναρξης του συνεδρίου όπου ο Δήμαρχος καλωσόρισε τους συνέδρους εκφράζοντας την χαρά του για την διοργάνωση τέτοιων σπουδαίων επιστημονικών εκδηλώσεων στο τόπο μας με την υπόσχεση ότι  ο δήμος θα στηρίζει έμπρακτα τέτοιου είδους δράσεις που μόνο θετικό αποτύπωμα αφήνουν στον τόπο μας.

Ως αρωγός των δράσεων του Πανεπιστημίου Αιγαίου απευθύνθηκε στους φορείς της τοπικής κοινωνίας του Δήμου μας, να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στα πλαίσια της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που χαρακτηρίζει κάθε επιχείρηση και οργανισμό που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά σε ένα δυναμικό περιβάλλον με σκοπό την συμβολή τους, αναγνωρίζοντας την ευθύνη που τους αναλογεί στην αντιμετώπιση και διαχείριση περιβαλλοντικών, κοινωνικών, εκπαιδευτικών, και γενικότερα πολιτισμικών   ζητημάτων.

Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη ως γνωστό, είναι στάση της επιχείρησης απέναντι στην κοινωνία, το περιβάλλον και τον άνθρωπο και στην ουσία αποτελεί “επένδυση” καθώς εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα, τη υγιή εξέλιξη και ανάπτυξή της. 


ΥΠΟΔΟΧΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Σας καλωσορίζω στην Σάμο , στο νησί του Πυθαγόρα, το διαμάντι του Αιγαίου με  το πλούσιο  ιστορικό και πολιτιστικό αποτύπωμα και με μία ιδιαίτερη θέση στο σύγχρονο γίγνεσθαι. Τα τελευταία 2,5 χρόνια  δοκιμαστήκαμε από την πανδημία σε πολύ μεγάλο βαθμό. Όμως, με υπομονή, επιμονή και σχεδιασμό τα καταφέραμε!!

Επιστρέφουμε στην κανονικότητα με τη συνδιοργάνωση του «11ου Διεθνές  Συνεδρίου Στατιστικής και Αναλογιστικών – Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών»

Είναι Γιορτή  η επιστροφή στην κανονική ζωή. Πιστεύουμε ακράδαντα, ως δημοτική αρχή στις διοργανώσεις μεγάλου βεληνεκούς που ενδυναμώνουν την εξωστρέφεια,  και αποτελούν  αναπτυξιακό παράγοντα για τον δήμο μας. Είμαστε εδώ για να μάθουμε, να εμβαθύνουμε στην γνώση, να ανταλλάξουμε καλές πρακτικές, να προβληματιστούμε, να αναπτύξουμε περαιτέρω τις ικανότητες και δυνατότητές μας  για μία πιο ποιοτική και αποτελεσματική  διοίκηση.

Η Σάμος, κατέχει κομβική θέση αποτελεί σταυροδρόμι λαών,  μεταξύ Ανατολής και Δύσης και των υπόλοιπων προορισμών του Αιγαίου και της λοιπής Ελλάδας, αποτελεί σημαντικό Τουριστικό & Πολιτισμικό Κέντρο µε πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά.  Η Σάμος είναι η γενέτειρα του μεγάλου μαθηματικού και φιλοσόφου Πυθαγόρα αλλά και άλλων σημαντικών προσωπικοτήτων του αρχαίου κόσμου  όπως του φιλόσοφου Επίκουρου, και του θεμελιωτή της ηλιοκεντρικής θεωρίας Αρίσταρχου. Στη Σάμο βρίσκεται το Ευπαλίνειο όρυγμα, τεχνολογικό επίτευγμα της εποχής και ο ναός της Ήρας τα οποία αποτελούν παγκόσμια μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς  της UNESCO. Διαθέτει φανταστική ακτογραμμή με μοναδικές παραλίες, καταπράσινο φυσικό τοπίο με δάση, αμπέλια, πλούσια πανίδα και χλωρίδα, ζωντανές παραδόσεις, εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και ιδιαίτερη κουζίνα αλλά  προπάντων φιλόξενους και αυθεντικούς  ανθρώπους. 

Σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στις εργασίες του συνεδρίου σας, να περάσετε καλά και να μείνετε με τις καλύτερες εντυπώσεις για το τόπο μας.

Μετάβαση στο περιεχόμενο