Top
  >  Ανακοινώσεις   >  Η Σάμος γνωρίζει την Κ.ΑΛ.Ο

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου και το Κέντρο Κοινότητας, πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία, την 25η Αυγούστου 2023,  ημερίδα με θέμα «Η Σάμος γνωρίζει την Κ.ΑΛ.Ο» μια ημερίδα για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και την τοπική ανάπτυξη. Μια θεματική που αρχίζει και αποκτάει όλο και περισσότερη σημασία στην καθημερινότητα μας, με αφορμή τις συνεχιζόμενες κρίσεις που βιώνουμε στην ζωή μας, σε συνδυασμό με τις νέες ανάγκες που δημιουργούνται και έχουν αυξήσει το ενδιαφέρον όλων μας, για νέα πρότυπα οργάνωσης  οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων. 

Υπεύθυνος οργάνωσης της ημερίδας, ήταν ο δραστήριος δημότης μας και φοιτητής Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, κ. Μανώλης Πανταζώνης,  ο οποίος παρουσίασε το θεσμό και τις καινοτόμες δράσεις της Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας.

Η ημερίδα ξεκίνησε με το θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Δυτικής Σάμου, κ. Αλέξανδρου Λυμπέρη, ο οποίος τόνισε την σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας αυτής και στην συνέχεια υποδέχτηκε, μέσω τηλεδιάσκεψης, τον Γενικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Εργασιακών Σχέσεων, Υγείας, Ασφαλείας & Ένταξης στην Εργασία, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Κωνσταντίνο Αγραπιδά, ο οποίος  συνεχάρη  το Δήμο Δυτικής Σάμου και τους διοργανωτές του και τόνισε για τις δυνατότητες χρηματοδότησης των δράσεων αυτών, στο μέλλον.

Στην ημερίδα συμμετείχαν, διαδικτυακά, ο Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Συνομοσπονδίας Ενώσεων Φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας κ. Στέλιος Κατωμέρης, καθώς και η Πρόεδρος της Συνέργεια Ένωση Φορέων Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, κ. Ελίζα Κολωβού.

Στέλεχος του Κέντρο Κοινότητας, η κ. Γιουρέλη Αικατερίνη ενημέρωσε το κοινό για τις δυνατότητες δράσεων, του νεόδμητου Κέντρου Κοινότητας Δήμου Δυτικής Σάμου.

 Στην ημερίδα παρευρέθηκε και η Αντιπεριφερειάρχης ανάδειξης και προώθησης προϊόντων Βορείου Αιγαίου κ. Άννη Ανδρεάδη.

Ακολούθησε ομιλία από τον Γ.Γ. του Διοικητικού Συμβουλίου τις Θεματικής Αναπτυξιακής Σύμπραξης Παγκόσμιο Πάρκο Ολυμπιονικών, Μέλος της Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων και CEO της Culture and Prosperity sce  κ.Ταξιάρχη- Ιωάννη Σαραντόπουλου, ο οποίος παρουσίασε την σταδιακή πορεία Κ.ΑΛ.Ο από το 2013 έως σήμερα, το σύστημα διακυβέρνησης, την μεθοδολογία τις υποδομές: Plaster Casting Workshop, Μουσικό Εργαστήρι, Central Knowledge Transferer HUB και τις διοργανώσεις European Music Day κ.α

Η κ. Μαρία Μιχαλούδη, στέλεχος της  ΚοινΣεπ Epicouros Social Cooperative Enterprise, αναφέρθηκε στην γυναικεία κοινωνική επιχειρηματικότητα  και τις δράσεις της  «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.».Η  «ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» δημιουργήθηκε από οκτώ γυναίκες, εργαζόμενες, φίλες, προερχόμενες από διάφορες κάστες, τόπους και πολιτισμούς, οι οποίες στην αναζήτηση της Αλήθειας κατά την πορεία της ζωής τους, συναντήθηκαν, επικοινώνησαν, και  κατέληξαν σε ένα κοινό συγκέρασμα:

Η Αλήθεια έρχεται από το μέλλον,
Η Μάθηση βρίσκεται στο παρόν,
Η Γνώση πηγάζει από το παρελθόν.

Η Αλήθεια είναι τα Παιδιά,
Η Μάθηση είναι οι Νοήμονες,
Η Γνώση είναι οι Σοφοί Γέροντες.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό της ημερίδας είχε η  Γενική Γραμματέας του Δήμου Δυτικής Σάμου, κ. Πατρώνη Ιωάννα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο